Modifikované škroby

Dáváme škrobu přidanou hodnotu

Sušené kvásky

To nejlepší pro vaše pečivo

Průmyslové škroby

Lepidla a technické produkty dle tradičních receptur

Maltodextriny

Potravinové doplňky pro profesionály

Sušení na míru

Experimentujte s chutí!

Volnou kapacitu linek spojujeme jak s předními evropskými potravináři, tak i s menšími výrobci, kteří využívají našich zkušeností i moderní technologie umožňující experimentaci s vlastnostmi sušených materiálů.

Ve škrobárně Batelov používáme nejmodernější válcové sušárny vyrobené společností Andritz Gouda ve stejnojmenném nizozemském městě Gouda. Díky široké variabilitě nám technologie umožňuje sušení v následujících kombinacích, podle vlastností sušených produktů.

Jednoválec

Při použití jednoválce se vlhký produkt přivádí pomocí nanášecího válečku (aplikátoru) na povrch velkého válce. V závislosti na počtu použitých aplikátorů je vrstva vytvořená na sušícím válci tlustší nebo tenčí. Tato varianta je díky dokonalému rozložení po délce bubnu ideální pro zpracování pastovitých nebo dužnatých výrobků. Aplikační systém zajišťuje dokonalé rozložení výrobku po celé délce válce. Hnětací účinek navíc zabraňuje tvorbě hrudek v lepivých materiálech.

Dvouválec

Dvouválcová varianta se často používá pro výrobky s nižší viskozitou. Výrobek je přiváděn do jímky mezi oběma válci. Vzdálenost mezi válci může být přesně nastavena pro kontrolu tloušťky vrstvy na válcích. Kromě toho je možné použít i aplikátory, které má každý z válců.

Hledáte řešení pro Váš produkt?

V případě zájmu jsou naši odborníci připraveni pomoci a konzultovat s Vámi možnosti sušení vybraného materiálu či uskutečnění zkušebního sušení.

info@mrazagro.cz
+420 565 398 211