Modifikované škroby

Dáváme škrobu přidanou hodnotu

Sušené kvásky

To nejlepší pro vaše pečivo

Průmyslové škroby

Lepidla a technické produkty dle tradičních receptur

Maltodextriny

Potravinové doplňky pro profesionály

Instantní mouky z Batelova

Zatímco běžné instantní mouky vznikají tzv. extruzí, instantní mouky z Batelova vznikají formou želatinace na moderních válcových sušárnách. Mouka je v turbo-mixéru smíchána s vodou a vzniklá suspense je lineárně nanášena na jednoválcové sušárny. Variabilním dávkováním mezi nanášecí válečky je tato suspense aplikována na velkoobjemové válce předehřáté na teplotu 110°C – 130°C. Zatímco voda se během rotace na válci z materiálu vysuší, mouka se na válcích předvaří a získá požadované instantní vlastnosti. Na konci procesu je z pochromovaných válců seškrábnuta ve formě suchého filmu, který se následně rozemele a před balením projde skrze výkonný prosévací mlýn a síto, jehož velikost závisí na požadavku zákazníka. Standardem jsou homogenní částice o velikosti 0,7 mm. Výsledný produkt touto úpravou získá vlastnost rychlého rozpouštění jak ve studené, tak teplé vodě. Celý proces je k produktu mimořádně citlivý a nabízí vysokou variabilitu. Výrazně vyšší absorpční vlastnosti instantních produktů z Batelova umožňují oproti běžně dostupným instantním moukám snížené dávkování a nabízí tak úsporu v jejich spotřebě při zachování požadovaných vlastností.

Produkty jsou dodávány v maximální potravinářské kvalitě, zajištěn certifikací FSSC 22000.

Instantní mouky a další produkty

Instantní kukuřičná mouka

Cukrářství – zahušťovadlo, stabilizátor, nosič plasticity (krémy, těsta)
Pekařství – do nádivek (mák, tvaroh, marmeláda) a těst
Masný průmysl – neutrální nosič (soli, koření, aromata) – paštiky, párky, salámy…

Instantní rýžová mouka

Zahušťovadlo a stabilizátor při zachování ideální plasticity. Mechanická a tepelná odolnost – cenná při zmrazování.

Instantní pšeničná mouka

Zahušťovadlo pro přípravu kaší, pomazánek, placek atd.

Neutrální zahušťovací hmoty

Zahušťování potravin i bez teplené úpravy – například jako polotovar k přípravě škubánků v prášku, díle jako pojivo do tablet.

Stabilizátory
Nosiče vlastností
Bezlepkové škroby
Clean label škroby (škroby bez E přídatných látek)