Dextriny

Potravinové doplňky pro profesionály

Modifikované škroby

Dáváme škrobu přidanou hodnotu

Průmyslové škroby

Lepidla a technické produkty dle tradičních receptur

Výrobky z bramborového škrobu

Maltodextrin 0-60, X, X-30, X-50, X-70

Rozdělení dle dextrózového ekvivalentu
Stabilizátor, pojivo, nosič barvy a aroma, plnidlo, filmotvorná a potahující látka, antikrystalizační prostředek, energetická složka tekutých diet v medicíně, používá se jako náhrada olejů a tuků.

Solvarin EB (Amylest AB)

Zahušťovadlo např. do majonéz, salátových zálivek a směsí na přípravu krémů.

Solvarin AB (Bobtnavý bramborový škrob)

Zahušťovadlo pro intenzivní vázání vody.

Solvarin M 30 (Amylín M 30)

Zahušťovadlo, vodu vazný prostředek, proti tuhnutí jemných sypkých hmot – např. cukr.

Solvarin 1211 TM (Oxamyl 1211 TM)

Nízkoviskozní stabilizátor (vodu vazný prostředek) – do polévek, omáček a cukrářských krémů.

Výrobky z pšeničného škrobu

Solvarin EP (Amylest AP)

Zahušťovadlo a stabilizátor roztků s nízkým pH – např. majonéza a dressing. Dále u vysokého mechanického a tepelného namáhání – např. kečup, sterilovaná jídla.

Solvarin AP (Bobtnavý pšeničný škrob)

Zahušťovadlo pro směsi s nutností regulovaně vázat vodu a disperzně stabilizovat.

Solvarin MP 30 (Amylín MP 30)

Zahušťovadlo s násladlou chutí do těst, krémů, směsí na krémy, do majonéz a dressingů.

Neutrální zahušťovací hmota

Zahušťování potravin i bez teplené úpravy – například jako polotovat k přípravě škubánků v prášku, díle jako pojivo do tablet.

Výrobky z kukuřičného škrobu

Solvarin AK (Bobtnavý kukuřičný škrob)

Zahušťovadlo směsí s nutností intenszivně vázat vodu a prodlužovat trvanlivost – majonézy, ktémy, těsta.

Solvarin EK (Amylest AK)

Vodu vzaný prostředek do majonéz a salátových zálivek, je středně stabilní při mechanické námaze.

Solvarin MK 20 (Amylín MK 20)

Pojidlo, zahušťovadlo a protihrudkující přísada v potravinářském průmyslu.

Instantní mouky a další produkty

Instantní kukuřičná mouka

Cukrářství – zahušťovadlo, stabilizátor, nosič plasticity (krémy, těsta)
Pekařství – do nádivek (mák, tvaroh, marmeláda) a těst
Masný průmysl – neutrální nosič (soli, koření, aromata) – paštiky, párky, salámy…

Instantní rýžová mouka

Zahušťovadlo a stabilizátor při zachování ideální plasticity. Mechanická a tepelná odolnost – cenná při zmrazování.

Instantní pšeničná mouka

Zahušťovadlo pro přípravu kaší, pomazánek, placek atd.