Předželatinované škroby
Předželatinace dává nativním a stabilizovaným škrobům schopnost snadného rozpouštění ve studených kapalinách, což eliminuje nutnost škrob předvařovat nebo předehřívat. Předželatinované škroby si zachovávají většinu funkčních vlastností a viskozity původních škrobů a jsou široce užívány v potravinách, léčivech ale i v dalších odvětvích jako je těžební průmysl, stavebnictví nebo v textilním průmyslu.
Výrobky z bramborového škrobu
Maltodextrin MTD 0-60, X, X-30, X-50, X-70
Rozdělení dle dextrózového ekvivalentu
Stabilizátor, pojivo, nosič barvy a aroma, plnidlo, filmotvorná a potahující látka, antikrystalizační prostředek, energetická složka tekutých diet v medicíně, používá se jako náhrada olejů a tuků.
Solvarin EB
Zahušťovadlo např. do majonéz, salátových zálivek a směsí na přípravu krémů.
Bobtnavý bramborový škrob (Solvarin AB)
Zahušťovadlo pro intenzivní vázání vody.
Solvarin M 30
Zahušťovadlo, vodu vazný prostředek, proti tuhnutí jemných sypkých hmot – např. cukr.
Solvarin 1211 TM (Oxamyl 1211 TM)
Nízkoviskozní stabilizátor (vodu vazný prostředek) – do polévek, omáček a cukrářských krémů.
Výrobky z pšeničného škrobu
Solvarin EP
Zahušťovadlo a stabilizátor roztoků s nízkým pH – např. majonéza a dressing. Dále u vysokého mechanického a tepelného namáhání – např. kečup, sterilovaná jídla.
Bobtnavý pšeničný škrob (Solvarin AP)
Zahušťovadlo pro směsi s nutností regulovaně vázat vodu a disperzně stabilizovat.
Solvarin MP 30
Zahušťovadlo s násladlou chutí do těst, krémů, směsí na krémy, do majonéz a dressingů.
Výrobky z kukuřičného škrobu
Solvarin AK (Bobtnavý kukuřičný škrob)
Zahušťovadlo směsí s nutností vázat vodu a prodlužovat trvanlivost – majonézy, krémy, těsta.
Solvarin EK
Vodu vázající prostředek do majonéz a salátových zálivek, je středně stabilní při mechanické námaze.
Solvarin MK 20
Pojidlo, zahušťovadlo a protihrudkující přísada v potravinářském průmyslu.